Am primit mai multe intrebari de la voi in legatura cu tipurile de piele pe care le folosim si credem ca postarea aceasta o sa mai lamureasca din neclaritati. Am realizat niste clasificari ale tipurilor de piele in functie de urmatoarele caracteristici:
1★luciosa / mata 5★
1★subtire / groasa 5★
1★maleabila / rigida 5★
1★fara patina / cu patina 5★
1. pielea Rosie
- lucioasa/mata ★★★★★
- subtire/groasa ★★★☆☆
- maleabila/rigida ★★★☆☆
- fara patina/cu patina ★★☆☆☆
2. pielea Neagra
- lucioasa/mata ★★☆☆☆
- subtire/groasa ★★★☆☆
- maleabila/rigida ★★★★★
- fara patina/cu patina ★☆☆☆☆
3. pielea Cognac / Latte / Brandy
- lucioasa/mata ★★★☆☆
- subtire/groasa ★★★☆☆
- maleabila/rigida ★★★☆☆
- fara patina/cu patina ★★★☆☆
4. pielea Mahon / Gri / Banana
- lucioasa/mata ★★★★★
- subtire/groasa ★★★★☆
- maleabila/rigida ★★★★☆
- fara patina/cu patina ★★★★★
5. pielea Verde / Bordeaux
- lucioasa/mata ★★★★★
- subtire/groasa ★★★☆☆
- maleabila/rigida ★★★☆☆
- fara patina/cu patina ★★★★☆